Kaskat Kazan Sistemi nedir?
KASKAT kısaca tanımlanacak olursa, birkaç tane (4-6) güçlü kombinin seri olarak bağlanıp tek bir beyin tarafından bina ısıtma sisteminin ihtiyaç duyduğu anlık ısı ihtiyacına göre devreye girdikleri sistemdir. Aralarından birinin arızaya geçmesi durumunda diğer kombilerin güçleri ölçüsünde ihtiyaca cevap vermesi, ısı ihtiyacının azaldığı zamanlarda tam kapasite yerine - %17-%110 gibi modülasyon aralığında- performansı sağlayacak avantajları arasında sayılabilir. İlk yatırım maliyeti biraz yüksek ama binada maliyet paylaşımında hesaplı olması tercih sebeplerindendir.
Aşağıda daha büyük tek bir kazan yerine KASKAT sistemi kullanmanın avantajlarından bahsedilmektedir.-
- Sadece bir kazan gerektiğinde yüksek devir kabiliyetine sahiptir.
- Düzensiz alanlarda kurulum yapılması kolaydır.
- Birkaç kazan tarafından sağlanan ısı ile artan güvenilirliğe sahiptir.
- Servis ve bakımı basittir.
- Daha küçük kazanlar sahada tek bir sağlayıcı tarafından sağlanabilir.
- Farklı nominal çıkışlar basamaklandırılabilir.
- Öncelikle kazan kontrolü, mükemmel verimlilik ve hatta çok kolay kullanım sağlar.
- Basit yedek parça yönetimine sahiptir.
Isı kaynaklarını kademeli konfigürasyonda çalıştırırken, sistemin her kaynaktan en iyi şekilde yararlanacak şekilde tasarlamak ve yapılandırmak önemlidir.
Bir ısıtma sistemi tasarlanırken, kullanılacak olan tesisin tipinden binanın ısı yüklerinde öngörülen varyasyona kadar göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır. Bina yalıtımının ısıl performansının kayda değer ısı yükü değişimi ile sonuçlandığı modern veya yakın zamanda yenilenmiş binalarda özellikle önemlidir. (Detaylı Bilgi İçin: https://www.aetgrup.com/)
Dahası, birçok kurum artık eskiden olduğundan çok daha fazla bir değişim yaşamaktadır, bu nedenle ticari bir binanın kullanımı bina ömrü boyunca genel olarak önemli ölçüde değişmektedir.
Bu tür değişken ısı taleplerini verimli bir şekilde karşılamak için gereken esneklik seviyesinin elde edilmesi, çoğunlukla önceden imal edilmiş ve bir kit olarak sahaya tedarik edilen KASKAT sistemlerin kullanımının artmasına neden olmuştur.
Ayrıca, bazı kademeli sistemler, güneş enerjisi gibi diğer ısı kaynaklarını da içerebilir. Solar enerji sistemleri ile entegre edilebilir.
Tüm KASKAT sistemlerinde verimliliği en üst düzeye çıkarmak için her kaynağı kontrol etmek önemlidir. Bu elde edildiğinde sonuç oldukça etkili olmaktadır.
Böyle bir kontrol stratejisinin birincil amacı, akış ve dönüş suyu sıcaklıkları arasındaki sıcaklık farkını korumak olmalıdır. Bunu yapmamak, verimliliği azaltan, emisyonları artıran ve tesis ömrünü azaltan sık sık açma / kapama döngüsüne neden olur.